STRUČNO EDUKATIVNI SKUP - Nova Gradiška

U srijedu 11. srpnja 2018. godine, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore - Zajednica za UNP i Grada Nova Gradiška održana je stručna rasprava na temu "Alternativna goriva i kulturna baština" & "Kvaliteta zraka i alternativna goriva u prometu".

Opširnije: STRUČNO EDUKATIVNI SKUP - Nova Gradiška

 

Nacionalni parkovi i bicikli se vole!

Makarska, 14. srpnja 2018. – Javni bicikli sve su popularniji oblik prijevoza u 17 hrvatskih gradova i općina među kojima je Makarska bila među prvima, a ovih dana tom se društvu pridružio i Drniš. Direktorica Turističke zajednice grada Makarske, gospođa Hloverka Novak-Srzić sa svojim timom, najbolji je promotor ovog oblika održive mobilnosti. To je još jedan dokaz kako je sustav javnih bicikala neizostavna komponenta u razvoju turizma, a naročito cikloturizma, što je izuzetno važno u podsezoni i postsezoni.

Opširnije: Nacionalni parkovi i bicikli se vole!

 

Projekt obilaznice Ogulin je od iznimne važnosti

U četvrtak 12. srpnja 2018. godine u Ogulinu, ministar Butković sa suradnicima započeo je radni sastanak u Gradskoj knjižnici s gradonačelnikom Ogulina Daliborom Domitrovićem, županom Karlovačke županije Damirom Jelićem, te direktorom Poduzetničke zone Ogulin Mladenom Stipetićem.

Opširnije: Projekt obilaznice Ogulin je od iznimne važnosti

 

Njemačka želi crne kutije u automobilima

Uređaj će u automobilima s autopilotom biti zadužen za utvrđivanje odgovornosti u slučaju nesreće. Njemačke vlasti imaju u planu zakonsku odredbu da u svim automobilima opremljenim autopilotom budu ugrađene i crne kutije. Uz njihovu pomoć utvrdit će se odgovornost u slučaju prometne nesreće.

Fatalna nesreća Teslina Modela S tijekom vožnje u autonomnom načinu rada povećao je pritisak na autoindustriju da autonomnu tehnologiju učini što sigurnijom. 

Crna kutija registrirat će kad je autopilot bio uključen, kad je vozač imao kontrolu te kad je sustav zatražio od vozača da preuzme kontrolu nad vozilom.

 

Ne gasite turbomotor odmah nakon brze vožnje!

Naglim gašenjem pri velikom opterećenju nastaje toplinski šok, čime su posebice ugroženi turbo motori. Zbog toga se nakon gašenja motora na kritičnim mjestima temperatura - povisuje!  Turbopunjač se zagrijava do 900°C (uz ‘chip-tuning’ i 950°C). Ako se nakon velikog opterećenja turbodizelaš naglo zaustavi, temperatura ulja, ležajeva i osovine poraste i na preko 500°C.

Opširnije: Ne gasite turbomotor odmah nakon brze vožnje!

 

Stranica 2 od 152

«Početak«12345678910»Kraj»