JAVNA TRIBINA Vršnjačko nasilje u odgojnim i školskim ustanovama

Povodom Svjetskog dana djece Udruga Sigurnost u prometu poziva na javnu tribinu "Vršnjacko nasilje u odgojnim i školskim ustanovama"!

Opširnije: JAVNA TRIBINA Vršnjačko nasilje u odgojnim i školskim ustanovama

 

SVJETSKI DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE PROMETNIH NESREĆA 19. studeni 2017. godine

 

Kupovina zimskih guma preko interneta donosi brojne zamke?

Stižu hladnoće, a to u svijetu automobila znači: zamjenu ljetnih guma zimskima. Novi je trend kupnja guma preko interneta, jer je tako u pravilu jeftinije, ili tako izgleda. Dobro je ako se iza toga kriju provjereni domaći isporučitelji.

Ali, ako kupnja preko interneta znači transakciju kod strane tvrtke, iz daleke zemlje, koja vam gume isporučuje s nekog od europskih stokova, suočavate se s nizom rizika.

Što ako vam uopće ne stignu? Što ako vam stignu gume pra-starih DOT-ova, različitih DOT-ova, oštećene, krive specifikacije...? Da, možete ih reklamirati i vratiti, ali to iziskuje gubitak vremena, dodatna ulaganja i neizvjestan ishod. Kome ćete se žaliti? Kako zaštititi?

 

CJELOVITI REZULTATI PROVEDENE AKCIJE "EUROPSKA NOĆ BEZ NESREĆA" – ENWA 2017

U organizaciji udruge "SIGURNOST U PROMETU", uz potporu Nacionalnog programa Sigurnosti cestovnog prometa i MUP-a, pod pokroviteljstvom 'Europskog foruma mladih' i organizacije 'Odgovorni mladi vozači' ("Responsible Young Drivers" – RYD) u noći sa subote na nedjelju 21./22. listopada 2017. po šesti put se u RH uspješno provela međunarodna akcija "Europska noć bez nesreća". Partneri u provođenju akcije bili su Fakultet prometnih znanosti i Zagrebačka pivovara, koja se pridružuje aktivnosti u sklopu svoje akcije 'Razmisli, kad piješ ne vozi' .

Opširnije: CJELOVITI REZULTATI PROVEDENE AKCIJE "EUROPSKA NOĆ BEZ NESREĆA" – ENWA 2017

 

Velika Britanija planira pooštriti kazne za opasnu vožnju i vožnju pod utjecajem opijata

U uređenijim državama sasvim je druga situacija nego kod nas. Velika Britanija ima drugačije planove za pooštravanje kazni. Vlada u koordinaciji s resornim ministarstvima razmatra prijedlog za novu vrstu prekršaja pod nazivom: izazivanje povreda neopreznom vožnjom. Preciznije, vozači koji skrive smrt opasnom, odnosno obijesnom vožnjom ili pod utjecajem alkohola ili neke droge morat će se suočiti s kaznom doživotnog zatvora. Dok druge određene sankcije uz postojeće novčane kazne bit će pojačane kaznom zatvora od 14 godina do doživotnog zatvora i to za izazivanje nesreće sa smrtno stradalom osobom pri velikim brzinama, upotrebom mobilnog uređaja, tj. prilikom razgovaranja tijekom vožnje i sl.

Opširnije: Velika Britanija planira pooštriti kazne za opasnu vožnju i vožnju pod utjecajem opijata

 

Stranica 9 od 152

«Početak«12345678910»Kraj»