DUBROVNIK – Javna rasprava

U utorak 03. srpnja 2018. godine, u organizaciji Udruge Sigurnost u prometu, održana je javna rasprava na temu cjelovitog prometnog rješenja na području grada Dubrovnika, s naglaskom na poboljšanja oko stare gradske jezgre.

Naš član i predstavnik Udruge na području Dubrovačko-neretvanske županije i grada Dubrovnika gospodin Denis Pavela prezentirao je prijedlog prometnog rješenja, odnosno postojeće regulacije prometa u promatranom području, kojim se predlažu određene promjene horizontalne prometne signalizacije  sa ciljem smanjenja gužvi i zastoja te bolje protočnosti prometa.

Opširnije: DUBROVNIK – Javna rasprava

 

Od rujna novi benzinci moraju biti 10 posto čišći, uvode se filtri čađe

Nakon što su se ekolozi 'obračunali' s dizelašima, na red su došli benzinski motori, koji će od 1. rujna ove godine po normama EU6d temp (privremenim, jer još strože EU6d stupaju na snagu 2021.) trebati biti  opremljeni filtrima čađe. Naime, medicinska su istraživanja pokazala da su upravo najsitnije čestice čađe, kao posljedica nepotpunog izgaranja, koje je prisutno i u najsuvremenijim benzinskim motorima s direktnim ubrizgavanjem, najopasnije, jer najdublje ulaze u plućne pore.

Opširnije: Od rujna novi benzinci moraju biti 10 posto čišći, uvode se filtri čađe

 

Terorizam u javnom gradskom prometu

 
Teroristički napadi mogu se pojaviti u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu. Potencijalne su mete terorističkih napada vozila javnog prijevoza u koja spadaju autobusi, vlakovi, tramvaji i zrakoplovi, ali i osobna vozila poput automobila, motocikala i teretnih vozila. 

Opširnije: Terorizam u javnom gradskom prometu

 

Po mokrom mostu u Hamburgu jurio 163 km/h, potom dohvatio čak 221 km/h

Kako to radi njemačka policija: 23-godišnjem vozaču Mercedes-Benza S-klase oduzeti vozačka dozvola i auto, čeka ga drakonska kazna.

Opširnije: Po mokrom mostu u Hamburgu jurio 163 km/h, potom dohvatio čak 221 km/h

 

Dolaze nam pametni ležeći uspornici

Vozačima koji budu ulazili na parkinge u Finskoj dolazit će im informacija o stanju o gumama na vozilu i to sve preko pametnog uspornika koji provjerava dubinu profila gume.

Opširnije: Dolaze nam pametni ležeći uspornici

 

Stranica 3 od 152

«Početak«12345678910»Kraj»